lauantai 11. tammikuuta 2014

Bilebeibi

Lauantai-illan huuma alkaa olla korkeimmillaan. Ilmassa raikuvat lastenlaulujen duurisävelet.

"Hyvän äidin oppien" mukaisesti olen soittanut vauvalle musiikkia, jos nyt en kohdusta niin syntymästä lähtien. Lisäksi aina toisinaan keinahtelimme ja pyörähtelimme kappaleiden mukana. 

Reilun kuuden kuukauden iässä vauva alkoi tanssia ensi kertaa. Siis niin kuin nyt kuin konttaamaton pirpana voi tanssia. Primadonna heiluttaa ylävartaloaan ja päätään. Se näyttää aikalailla moshaamiselta. Toisinaan vauveli innostuu myös laulamaan mukana. Viis siitä, että vauva ei osaa puhua eli laulaminen on pelkkää hoilotusta.

Typykästä on kummaa, jos äitikin innostuu laulamaan. Voisikohan se johtua siitä, että vauvalla on parempi sävelkorva kuin äidillään?

Musiikkimakumme ei täysin yhtene. Se oli Mikko Alatalon rallatus, joka sai tytön tanssitaidot esiin. Onneksi vauvan musiikkimaku on toistaiseksi vielä aivan laidasta laitaa. Pään saa heilumaan niin rokki, poppi, klassinen kuin kansanmusiikki.

Sellainen limudisko meillä. Tosin limun tilalla on äidinmaitoa.

PS... Niin ja ollakseni rehellinen, lastenlaulut vaihtuivat Bollywoodin tahteihin. Eiköhän muksujen renkutuksiin ehdi myöhemminkin kyllääntyä.

Livenä soitettu pianomusiikki sai vauvan viliintymään 
ja tanssimaan sydämen kyllyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa sanallinen arkkusi! Hurraa kommenteille!